Φροντίδα Κοσμημάτων

Τα ασημένια κοσμήματα χρειάζονται τη φροντίδα και την αγάπη μας! Θα πρέπει να τα φροντίζουμε, προσέχοντας να μην πέσουν, χτυπηθούν ή γρατζουνιστούν, αλλά και να προστατευθούν από την υγρασία και τις ατμοσφαιρικές αλλοιώσεις.

 Με την πάροδο του χρόνου και την επαφή με το PH του δέρματος, το ασήμι οξειδώνεται και μαυρίζει. Επίσης, το χρώμα επιμετάλλωσης μπορεί να φθαρεί και το υγρό γυαλί να κιτρινίσει ελαφρώς.

Για να επιβραδύνουμε αυτή τη διαδικασία πρέπει:

  • Να αποφεύγεται η άμεση τριβή.
  • Να αποφεύγεται η επαφή με αρώματα, κρέμες, καλλυντικά ή άλλα χημικά.
  • Να φυλάσσετε κάθε κόσμημα ξεχωριστά στη συσκευασία του.
  • Να μη φοράτε τα κοσμήματα όταν κοιμάστε.
  • Να μη φοράτε τα κοσμήματα στο μπάνιο ή την πισίνα και να βγάζετε τα κοσμήματα όταν πλένετε τα χέρια σας.
  • Όταν βγάζετε τα κοσμήματα να τα καθαρίζετε προσεκτικά με ένα μαλακό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν έλαια και ιδρώτα.

 

Extra Tips:

Ποτέ μην ψεκάζετε το άρωμα σας κοντά ή πάνω στα κοσμήματα διότι τα αρώματα περιέχουν χημικά που μπορεί να βλάψουν το μέταλλο και να επιταχύνουν την οξείδωση του. Επίσης, καλό θα ήταν να κάνετε εφαρμογή της κρέμας σώματος πριν φορέσετε τα κοσμήματα σας. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να φοράτε τα κοσμήματα σας αφού έχετε ετοιμαστεί, πριν βγείτε από το σπίτι! Να είναι τα τελευταία που φοράτε και τα πρώτα που βγάζετε όταν γυρνάτε στο σπίτι.

Μην ξεχνάτε να αποθηκεύετε τα κοσμήματά σας ξεχωριστά σε πουγκιά, αεροστεγή σακουλάκια ή κουτάκια επενδυμένα με ύφασμα, ώστε να προστατευθούν από γρατσουνιές και τρίψιμο. 

Φορώντας το κόσμημα σας συχνά, το «λάδι» που βγάζει το δέρμα θα καθαρίσει το ασήμι και θα το κάνει να γυαλίζει.

 

Πώς να τα καθαρίσω τα κοσμήματα μου;

Όσο πιο συχνά φοράτε τα κοσμήματα σας τόσο λιγότερη περιποίηση χρειάζονται, διότι το «λάδι» που βγάζει το δέρμα θα καθαρίσει το ασήμι και θα το κάνει να γυαλίζει.

Τρόπος Καθαρισμού #1 | Σαπούνι και νερό

  • Πρόσθεσε μερικές σταγόνες υγρού σαπουνιού πιάτων σε ζεστό νερό.
  • Άφησε τα κοσμήματα στο διάλυμα για 3′
  • Χρησιμοποίησε μια μαλακή βούρτσα, όπως μια οδοντόβουρτσα, για να καθαρίσεις τυχόν ρωγμές με πού μαλακές κινήσεις ώστε να μη γρατζουνηθεί το κόσμημα.
  • Ξέπλυνε το κόσμημα με ζεστό νερό και στέγνωσε το με ένα μαλακό πανί.

Η μέθοδος αυτή δεν ενδείκνυται για επιχρυσωμένα κοσμήματα!

Τρόπος Καθαρισμού #2 | Καθαριστικά Εμπορίου

Υπάρχουν ειδικά προϊόντα καθαρισμού που πωλούνται στην αγορά, όπως εμποτισμένα πανάκια και ειδικά υγρά που υπόσχονται να καθαρίσουν και να γυαλίσουν τα κοσμήματα σας. Παρόλα αυτά δεν κάνουν για όλα τα ασημένια κοσμήματα, θα πρέπει να προσέξετε τις οδηγίες χρήσης και να ακολουθήσετε ακριβώς τα βήματα καθαρισμού. 

Τα επιχρυσωμένα κοσμήματα, όπως και όσα κοσμήματα έχουν μαργαριτάρια ή πέτρες δεν πρέπει να καθαρίζονται με αυτούς τους τρόπους καθώς μπορεί να καταστραφούν, οι πέτρες να χάσουν τη λάμψη τους και το μέταλλο να χάσει την επιχρύσωση του. Μπορείτε απλά να ξεπλύνετε με νερό αν θέλετε να τα καθαρίσετε και αν δεν έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, να απευθυνθείτε σε εργαστήριο χρυσοχοΐας.

Ασήμι 925

Το Ασήμι  ανήκει στην κατηγορία πολύτιμων μέταλλων. Το ασήμι 925 είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας μέταλλο και μία από τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά τα κοσμήματα καθώς θα κρατήσει για πάντα.  Το Ασήμι 925 αποτελείται από 92,5% καθαρό ασήμι και 7,5% κράμα άλλων μετάλλων, συνήθως χαλκού. Όσον αφορά τα κοσμήματα, το ασήμι 925 είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε καθώς το αγνό ασήμι (100%) χωρίς προσμίξεις είναι πολύ απαλό για να μπορέσει να κοπεί αλλά και να διατηρηθεί και έτσι η προσθήκη του χαλκού βοηθά στην επεξεργασία και την αντοχή του στον χρόνο. 

Επιχρύσωση 24Κ

Η επιχρύσωση κοσμημάτων είναι η επικάλυψη του μεταλλικού μέρους του κοσμήματος με την εφαρμογής μιας λεπτής στρώσης μετάλλου. Το μέταλλο βυθίζεται σε ένα λουτρό διαλύματος επιμετάλλωσης μαζί με ένα κομμάτι στερεού χρυσού δημιουργώντας ένα στρώμα πάνω από το ασήμι. Η επιμετάλλωση των κοσμημάτων NOMBRE DOR είναι 24 Καρατίων.

Μαργαριτάρια γλυκού νερού

Τα μαργαριτάρια του γλυκού νερού είναι ευαίσθητα από τη φύση τους, είναι ζωντανοί οργανισμοί, οπότε μην ξεχνάτε να τα φροντίζετε και να τηρείτε όλους τους παραπάνω κανόνες. Πρέπει να γνωρίζετε ότι συχνά διατηρούν την υγρασία τους απορροφώντας την από τον αέρα του περιβάλλοντος ή το σώμα που τα φοράει. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η έλλειψη της υγρασίας μπορεί να εξατμίσει τη νερό που περιέχουν και να θαμπώσει το γυάλισμα τους. Η περιποίηση τους είναι απλή, χρειάζεται μόνο να τα σκουπίζετε με ένα μαλακό στεγνό πανί, τίποτα περισσότερο. Θα πρέπει να προσέξετε το πανί να μην έχει υπολείμματα από προηγούμενη χρήση χημικών καθαριστικών.

 Τι είναι το υγρό γυαλί;

sunrise earrings

Είναι ένα πολυμερές υλικό, δύο συστατικών σε υγρή μορφή. Ουσιαστικά είναι μια ισχυρή, διάφανη εποξειδική ρητίνη (κόλλα δύο συστατικών) εξαιρετικής μηχανικής αντοχής και πρόσφυσης, που μετά από τη σκλήρυνση του, μας δίνει μια επιφάνεια μεγάλης διαύγειας, σαν γυαλί. Είναι πολύ ανθεκτικό υλικό, δε σπάει, είναι αδιάβροχο, αντέχει επίσης όταν έρχεται σε επαφή με χημικά, οξέα και αλκαλικά διαλύματα.Η περιποίηση τους είναι απλή, χρειάζεται μόνο να τα σκουπίζετε με ένα μαλακό στεγνό πανί.Θα πρέπει να αποφεύγεται η παρατεταμένη έκθεση κοσμημάτων από υγρό γυαλί στην ηλιακή ακτινοβολία γιατί  μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα το κιτρίνισμά τους.

 

×