Σχετικά με το NOMBRE D'OR

 

 

Το όνομα NOMBRE D’ OR, γαλλική φράση," Χρυσή τομή" στα Ελληνικά, είναι η  χρυσή αναλογία που προσφέρει αισθητική ευχαρίστηση. Η χρυσή αναλογία εκφράζεται στη φύση αλλά και σε ολόκληρο το σύμπαν.

Το Brand NOMBRE D’ OR εκπροσωπεί τη μόδα, αγαπά την τέχνη, την ελευθερία της έκφρασης και τα άτομα που δεν τοποθετούν "ταμπέλες" στο στυλ, καθώς η μόδα κατά την άποψη μας δεν ακολουθεί κανόνες αλλά συναισθήματα.

Δημιουργός του NOMBRE D’ OR είναι  η Έλενα Κατραούρα, γεννημένη στην Πάτρα με σπουδές στη σχολή Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτηρίων. Ο σχεδιασμός κοσμημάτων είναι κάτι που ονειρευόταν από μικρή ηλικία και γι'αυτό η ενασχόληση με το κόσμημα ήταν μονόδρομος. Επίσημα, ξεκίνησε τις σπουδές της το 2015 με μαθήματα μεταλλοτεχνίας και κοσμήματος, ενώ το ταξίδι του ονόματος NOMBRE D’ OR είχε ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι του 2014. Ο ενθουσιασμός για τη γνώση, την τεχνική και τα υλικά των κοσμημάτων την παρακίνησε με σκληρή δουλειά να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Το 2014 ξεκινά ο πειραματισμός με τα υλικά, αρχικά πολυμερικός πηλός, αργότερα τεχνική Decoupage, στη συνέχεια πειραματισμοί πάνω σε μπρούτζο και χαλκό. Πλέον, το κυρίαρχο υλικό που χρησιμοποιείται είναι το ασήμι 925, σε συνδυασμό με το υγρό γυαλί και ημιπολύτιμους λίθους ενώ οι πειραματισμοί και η εξέλιξη δε σταματάνε.

Ο σχεδιασμός των κοσμημάτων χαρακτηρίζεται από λιτές γεωμετρικές γραμμές με μοναδικές εικαστικές λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα που επιδιώκει να παρουσιάσει είναι άκρως καλλιτεχνικό και έχει ως ζητούμενο την ποιότητα, την αρμονία και την οπτική ευχαρίστηση.
Κεντρική ιδέα του NOMBRE D'OR είναι ότι στην εποχή που διανύουμε, μεγάλη πρόκληση αποτελεί ο συνδυασμός της παράδοσης με το σύγχρονο, για το λόγο αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει κλασσικά σχέδια αποδομένα με μοντέρνο σχεδιασμό, ώστε να "παντρεύει" τη διαχρονικότητα με την καινοτομία.

×